Hervorming kmo-portefeuille: wat betekent dit voor jou als (toekomstige) student bij de BMA? | BodyMind Academy
cookie set
x

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.

Meer info Akkoord

Hervorming kmo-portefeuille: wat betekent dit voor jou als (toekomstige) student bij de BMA?

Nieuws

Hervorming kmo-portefeuille: wat betekent dit voor jou als (toekomstige) student bij de BMA?

De BodyMind Academy is KMO-portefeuille dienstverlener, waardoor er voor bepaalde opleidingen subsidies aan studenten worden toegekend. In december communiceerde de Vlaamse Overheid, dat de KMO-portefeuille zal worden bijgestuurd, waardoor er – tot onze grote spijt – mogelijks zal gesnoeid worden in de subsidies voor bepaalde opleidingen.

Wat verandert er?

Er staan veranderingen voor de deur voor de KMO-portefeuille. De Vlaamse Overheid zal mogelijks snoeien in de opleidingen die in aanmerking komen voor de subsidies. Concrete informatie is er nog niet, aangezien onze opleidingen opnieuw worden doorgelicht in 2023, waarna een besluit wordt gevormd.

Voor welke opleidingen aan de BMA kunnen de veranderingen gevolgen hebben?

De hervorming kan mogelijks consequenties hebben voor alle fasciatherapie opleidingen aan de BodyMind Academy, waarvoor de KMO-portefeuille geldt, zowel de korte opleidingen als onze basisopleidingen. Garanties zijn er momenteel nog niet.

Hoe gaat het nu verder?

Vanaf 1 januari 2023 starten de hervormingen door de Vlaamse Overheid. Vanaf dat moment kan de subsidie voor studenten bij het volgen van opleidingen tot fasciatherapeut en seminaries aan de BodyMind Academy mogelijks komen te vervallen. In januari 2023 zal de Overheid ons meer concrete informatie bezorgen over het verdere verloop.

Wat als ik mij heb ingeschreven voor een opleiding in 2023?

Stel dat je je inschreef voor een opleiding in 2023 waarvoor de kmo-portefeuille geldt, dan heb je nog recht op de subsidie indien je aanvraag voor 1 januari 2023 werd ingediend. Nadien zijn er geen garanties wat betreft het alsnog toekennen van de subsidie.

Meer informatie volgt snel

Momenteel ontbreekt het ons aan concrete informatie om aan te geven welke opleidingen nog in aanmerking zullen komen. Van zodra we meer nieuws hebben, brengen we onze studenten op de hoogte. We hopen om de subsidie van de KMO-portefeuille in de toekomst te blijven aanbieden aan onze studenten. Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Vlaamse Overheid.