Fascia therapie⎢Nieuws & weetjes⎢BodyMind Academy
cookie set
x

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.

Meer info Akkoord

Nieuws en weetjes

Fascia en fasciatherapie, wat is dat nu precies?

Fasciatherapie, een zachte behandelmethode

De fasciatherapie (MdB), is een afzonderlijke specialisatie, waarbij de link wordt gelegd tussen de zuiver fysieke en de psychische benadering van klachten. Fasciatherapie is een jonge behandelings- en begeleidingsvorm voor pijn-, bewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke als psychische aard.

Fasciatherapie behoort tot de holistische therapievormen, waarbij men het volledige menselijke lichaam als totaalplaatje bekijkt en behandelt, net als in de osteopathie. Het grote verschil met osteopathie zit bij de zachte benaderingsvorm. Bij fasciatherapie wordt het lichaam niet gemanipuleerd (“gekraakt”) en bovendien houdt een fasciatherapeut ook rekening met de mentale invloed van de persoon op zijn lichaam.

Fascia en fasciatherapie met bindweefsel als basis

‘Fascia’ is het Latijnse woord voor bindweefsel. Het bindweefsel is een orgaan dat in het hele menselijke lichaam aanwezig is en dat bestaat uit vezels die de krachten van het bewegen opvangen. Fascia wordt ook wel de ‘lijm’ van ons lichaam genoemd.

Meer weten over fasciatherapie?

De docenten aan de BodyMind Academy zijn autoriteiten op vlak van fasciatherapie. Wil je je graag verdiepen uit eigen interesse of wil je fasciatherapie als specialisatie inzetten in je praktijk voor de behandeling van patiënten met aspecifieke klachten? Verruim je kennis en ontdek ons opleidingsaanbod of kom meer te weten over onze basisopleiding tot fasciatherapeut.