Maak kennis met ons | BodyMind Academy
cookie set
x

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.

Meer info Akkoord

Over
Body Mind academy

De BodyMind Academy is een vernieuwend opleidingsinsituut voor iedereen die bewust de lichaam-geest kennis wilt leren gebruiken in het dagelijks leven.

Ons verhaal

Ons lichaam en onze geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar in onze Westerse maatschappij worden ze meer dan ooit gescheiden en apart behandeld. De BMA wilt deze natuurlijke connectie terug herstellen door het aanbieden van ervaringsgerichte en wetenschappelijk onderbouwde trainingen die vertrekken vanuit een lichaam-geest eenheid.

We richten ons op het verwerven van meer kennis over onze lichamelijke reacties en gedragingen, en meer verbondenheid met ons eigen lichaam en haar innerlijke kracht. Zowel de interne communicatie van het lichaam als de externe communicatie worden aangewend om het stressniveau te reguleren, de graad van lichamelijke en psycho-emotionele aanpasbaarheid te verhogen en het welzijn te verbeteren. Dit stelt een individu in staat om de wijsheid van zijn/haar lichaam te gebruiken in het dagelijks leven en in de relaties met anderen.

De BMA organiseert verdiepende trainingen voor professionelen, therapeuten en coaches, alsook laagdrempelige trainingen voor iedereen die bij deze aanpak baat kan vinden. Hierbij streven we naar een samenwerking met wetenschappelijke onderzoekscentra, hoge scholen en universiteiten.

Bekijk opleidingen
paul

“Toonaangevend binnen lichaam-geest onderwijs, aangepast aan je persoonlijke leerdoelen en wetenschappelijk onderbouwd.”

Paul Sercu — Docent Fasciatherapie

Waarom een opleiding volgen bij BM Academy?

Toegankelijk en authentiek

De benadering is origineel in zijn soort en wordt op een begrijpbare en direct toepasbare manier aangebracht.

De menselijke warmte

Het humane aspect van respect en evenwaardigheid loopt als een rode draad doorheen het onderwijs en de behandeling/begeleiding

Innovatief en wetenschappelijk

De benaderingen die we aanbieden zijn gebaseerd op de recentste wetenschappelijke bevindingen en op de toepassing ervan in de praktijk. Ook laten we ons onderwerpen aan wetenschappelijk onderzoek.

"BMA is een school waar je kennis opdoet en vaardigheden aanleert die je niet in boeken vindt."

Studente Fasciale en Motorische Kinesitherapie

Waar kan je al deze getalenteerde mensen aan de slag zien?