2. Het verbeteren van de levenskwaliteit bij personen die leven in moeilijke tijden en bij patiënten die lijden onder een aspecifieke of chronische ziekte (lichamelijk of geestelijk) is een doelstelling die wordt nagestreefd door (para)medici. De laatste stroming binnen de geneeskunde richt zijn spotlights op the whole person health en the emotional well-being. Studies tonen aan dat fasciatherapie en somato-psychopedagogie door hun effect op pijn, gevoel van eigenwaarde, zelfrelatie en angst de levenskwaliteit van patiënten beïnvloeden.
In dit seminarie van de permanente vorming bespreekt Christian Courraud de definities en concepten van levenskwaliteit, perceptuele gezondheid en de verschillende manieren om deze therapeutisch in te vullen. Er wordt ingegaan op de centrale rol van manuele fasciale technieken MDB in de verrijking van de perceptuele gezondheid. Daarnaast reiken we praktische tools aan waarbij de patiënt zelf zijn levenskwaliteit kan verbeteren door beweging en actieve meditatie.
4 mei 2023
– 9u30-13u : Anatomie in vivo, Guimterteau
– 14u-18u : Whole person health, Courraud
5 mei 2023
– 9u30-18u : Whole person health
6 mei
– 9u30-17u : Whole person health
Lunch is ter plaatse mogelijk, maar niet verplicht.
PXL Congres
Elfde Liniestraat 24,
3500 Hasselt
9:30 – 11:00: De exploratie via endoscopie van het bindweefsel als alomtegenwoordig fibrillair netwerk in een levend persoon
11:00 – 11:30: Pauze
11:30 – 13:00: Conclusies die we kunnen trekken, verandering van anatomisch paradigma en de natuurlijke wetten van levende materie.
Theoretisch
– Definities en concepten van levenskwaliteit
– Perceptuele gezondheid
Praktijk
– Manuele technieken ifv perceptuele gezondheid
– Bewegingstherapie en meditatie als tools om patiënt te motiveren zelf aan de slag gaan
This needs to be taught in all medical schools!
Jean-Claude Guimberteau, Christian Courraud en Paul Sercu
Anatomie in vivo via endoscopische opnames en de whole person health