Chronische pijn | BodyMind Academy
cookie set
x

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.

Meer info Akkoord
Voor afgestudeerden en studenten in de fasciatherapie en SPP

Chronische pijn

Verwerf nieuwe inzichten rond chronische pijn. Een leerrijk seminarie gegeven door Leen Vermeulen, artse gespecialiseerd in het begeleiden van deze doelgroep.

Image Overlay

Als therapeuten, die werken volgens het lichaam-geest principe, weten we dat het begeleiden van patiënten met chronische pijn een specifieke aanpak vraagt.  Leen Vermeulen, auteur van het boek “Je pijn te lijf”, is een specialiste ter zake.  Ze is al 25 jaar huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Ze schoolde zich bij tot integratief psychotherapeut en groepstherapeut en verdiepte zich in het fenomeen pijn. Tegenwoordig begeleidt ze patiënten met aanhoudende pijnklachten, geeft bijscholingen en werkt actief mee aan het geven van training rond chronische pijn voor zorgverleners in de eerste lijn, georganiseerd door de onderzoeksgroep “pain in motion” van de VUB en in samenwerking met domus medica.

In haar huisartsenpraktijk zag Leen jarenlang patiënten met chronische pijn van specialist naar specialist hollen. In haar boek “Je pijn te lijf” pleit ze om daarmee te stoppen en de puur biomedische kijk te overstijgen.  Ze legt uit hoe ons lichaam en ons brein pijn maken én dat pijn niet altijd weefselschade betekent. In het boek gaat ze dieper in op psychosociale factoren die aanhoudende pijn beïnvloeden: stress, leef- en werkomstandigheden, gedrag, herinneringen, gedachten en emoties.  Zo ontmaskert ze ‘chronische pijn’.  Want wat een persoonlijk probleem lijkt, is veeleer een maatschappelijk alarmsignaal. De ratrace van onze prestatiemaatschappij houdt mensen vaak ongewild chronisch ziek en sluit voor hen een actief leven uit. Haar visie is een pleidooi voor een positieve, inclusieve wereld met minder pijn.

Praktische informatie

7 oktober 2022 : 9u30 – 17u30
8 oktober 2022 : 9u30 – 17u00

Cultureel Centrum De Zandloper
Kaasmarkt 75
1780 Wemmel

Wat zal je leren?

Nieuwe inzichten over chronische pijn.

Het leren geven van pijneducatie.

Belang van awareness

Welke impact kan de fasciatherapie en haar technieken spelen in de begeleiding van chronische patiënten.

Hoe kunnen we  nu met deze nieuwe kennis en onze gekende technieken tot een volledig programma komen in het begeleiden van chronische pijnpatiënten

Leen Vermeulen

"Chronische pijn is een alarm dat afgaat. Het zegt je dat je lichaam overgevoelig afgesteld staat. Dan moet je niet ingrijpen op de plek waar het pijn doet, maar het alarm in je brein beter afstellen."

Voor afgestudeerden en studenten in de fasciatherapie en SPP

Chronische pijn

Krijg nieuwe inzichten over chronische pijn en de mogelijke impact van fasciatherapie

7-8 oktober 2022

CC De Zandloper, Wemmel

€ 340

Mogelijk