Hélène Bois-Bourhis | BodyMind Academy
cookie set
x

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.

Meer info Akkoord

Hélène Bois-Bourhis

Docent fasciatherapie en SPP

Hélène Bois-Bourhis, echtgenote van Danis Bois. is fasciatherapeute en perceptief pedagoge.

Na een carrière op het gebied van gezondheid en gepassioneerd door het opleiden van patiënten over hun gezondheid, behaalde ik een doctoraat in de onderwijswetenschappen aan de Université Paris 8.

Het onderwerp van mijn doctoraat was gericht op body-awareness en de manuele aanraking of handgreep.

Tegelijkertijd beoefen ik al meer dan dertig jaar intensief meditatie om de kwaliteit van mijn handgreep te optimaliseren en een kwaliteit van aanwezigheid te ontwikkelen voor de mensen die ik train, evenals voor de kwaliteit van mijn persoonlijke en spirituele leven. Ik heb onlangs de uitdaging van kanker doorstaan ​​en meditatie was kostbaar om me hier doorheen te helpen. Dankzij meditatie kon ik ondanks de zware behandelingen die ik kreeg toch gedreven, enthousiast en optimistisch blijven. Vandaag is het belangrijk voor mij om mijn ervaring te gebruiken om patiënten met chronische aandoeningen te ondersteunen. Ik deel ook mijn leven met Danis Bois.

Momenteel werk ik als universitair hoofddocent aan de Fernando Pessoa University (FPU) en adjunct-directeur van het Centrum voor Onderzoek en Studies van de Cerap aan de FPU. Ik ben vooral geïnteresseerd in perceptie, in lichaam-geest eenheid en in metacognitie, oftewel de kunst van het ‘leren leren’.

Sinds 2019 ontwikkel ik samen met Danis Bois programma’s om Full-Presence Meditatie te onderwijzen en deze site is het resultaat van onze samenwerking.

http://www.pleinepresence-mdb.fr

Collega's