Interne coördinatie BMA
Na mijn studie en specialisatiestage aan de KU Leuven merkte ik al snel dat mijn honger naar meer kennis er nog steeds was. Ik begon dan ook dadelijk aan de opleiding kritische ontwikkelingsbegeleiding en werkte 3 jaar o.l.v. prof Hendrickx met kinderen in het MPI St Gerardus te Diepenbeek. Nadien combineerde ik een aantal jaren een functie als kinesiste in het buitengewoon onderwijs met een zelfstandige praktijk. Sinds 1997 werk ik voltijds in mijn eigen praktijk.
In 1999 kwam ik per toeval in contact met de fasciatherapie. Vanaf dag één was ik erg onder de indruk van hetgeen ik te horen kreeg. Ik leerde kijken, denken en redeneren vanuit een ander kader. Tijdens de opleiding ontdekte ik, tot mijn grote verrassing, veel ‘logische’ en duidelijke, anatomisch verklaarbare, antwoorden op bepaalde problemen waarmee ik soms geconfronteerd werd in mijn praktijk.
Ik werk vandaag nog steeds graag met kinderen en jong volwassenen, liefst zoveel mogelijk transdisciplinair. De principes uit de SPP en fasciatherapie hebben niet enkel een meerwaarde bij de behandelingen voor onze jongeren maar zeker ook voor volwassenen die kampen met problemen als gevolg van stress, faalangst, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, … De fasciatherapie helpt een kader te creëren vertrekkende vanuit het eigen lichaam. Ze biedt een ‘veilige ingang’ voor velen en kan een verbindende brug vormen tussen andere therapieën.
Door de jaren heen ondervond ik ook steeds meer dat veel patiënten nood hebben aan inzichten in hun problematiek, in hun eigen lichaam. Ze willen meer tools om zelf mee aan de slag te gaan, om onafhankelijker te worden van therapieën.
Vandaar dat ik mij graag wil engageren om, vanaf het voorjaar van 2023, mee workshops op te starten voor iedereen die interesse heeft in zijn/haar lichaam. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en kaderen telkens in een specifiek thema.
Interesse? Neem dan zeker eens deel aan één van onze workshops.
Ik werk vandaag nog steeds graag en veel met kinderen en jong volwassenen, liefst zoveel mogelijk transdisciplinair.
Ragna Londoz